delayed starting problems - Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum
Member Introductions We are happy to have you with us, please take a moment to introduce yourself to the rest of the members.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-05-2010, 02:55 PM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
delayed starting problems

hi i have a new 700 rhino and when i turn the key over it takes a second before it fires up, it seems to be a little hard on the the solenoid?? not sure if its timing?? i have tried the starter, new solenoid?? can anyone help as to why this is?
MACH1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-05-2010, 07:16 PM
Wide F'n Open
 
Benzito's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: AZ
Posts: 300
how many hours miles?

is it all stock ?

do u have a aftermarket computer box on it?

2007 660 SE - DUAL MUZZY - K&N SET UP - INNOVATE WIDEBAND TUNED - RUGGED RACE RADIO - GEAR ONE RACK -

http://performancetruckproducts.com/

http://www.unleashedutv.com/

http://traillogicllc.com/
Benzito is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-05-2010, 08:52 PM
Wide F'n Open
 
chrisf345's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: ladera ranch, ca
Posts: 239
Is your foot on the brake?

Try it.
chrisf345 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 08-05-2010, 09:33 PM
Raspberry Donut
 
1BDDELX's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 115
Is it stock???

I have found to take atleast 5% fuel out and it will start right up

1BDDELX is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 08-06-2010, 07:28 AM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
all stock, about 50 miles, has a new battery and starting this way seems to drain the battery quickly.
MACH1 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 08-06-2010, 04:12 PM
Founding Ninja
 
07fj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: ramona, ca
Posts: 3,156
Quote:
Originally Posted by MACH1 View Post
all stock, about 50 miles, has a new battery and starting this way seems to drain the battery quickly.
take it back to the dealer.

sounds like a loose ground or the starter wire is loose in the batt box or at the starter



Benchmark Performance 686, 67.6 RWHP
http://www.unleashedutv.com/ 602-246-4011
Rigid Industries 480.655.0100
07fj is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 08-07-2010, 12:45 PM
1/4 Throttle
 
Chris Sparks's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Texas
Posts: 8
Mine did that before I got my MSD...
Chris Sparks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58