Only idles - Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum
Yamaha Rhino General Discussions General discussions pertaining to the Yamaha Rhino.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-22-2018, 07:57 AM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Hi, newby here. Just bought an '07 Rhino 660 used and was running fine for short time, then stalled. Now only starts with choke pulled out, but stalls when you try to accelerate. Any ideas? Is it running lean and by pulling choke I get right air/ fuel mix? Thx in advance. Mark
Ripp6957 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-23-2018, 06:38 PM
1/4 Throttle
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 17
do you let it warm up 3 or 4 minutes. if yes then i would check your fuel pump and replace it with the high volume one.
woodwardsh3 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-23-2018, 10:25 PM
LBR
Administrator
 
LBR's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Oregon
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by Ripp6957 View Post
Hi, newby here. Just bought an '07 Rhino 660 used and was running fine for short time, then stalled. Now only starts with choke pulled out, but stalls when you try to accelerate. Any ideas? Is it running lean and by pulling choke I get right air/ fuel mix? Thx in advance. Mark
Sound like possibly old gas since you just bought it...had it sat a few months maybe? If so....

Drain or siphon as much out of tank as possible, replenish with a couple gallons of FRESH gasoline, then start and nurse it with the choke for awhile and see if it starts responding better.....if so....

Add a good amount of Seafoam to your new gas and drive. It will start cleaning carb up. May take awhile of the gas/Seafoam mixture, but small engines usually respond great to this "medical treatment."
LBR is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 09-25-2018, 05:31 AM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Thx for your ideas. Yes, it probably has been sitting for a while. I did not add any fuel, as I wanted to run the old stuff out first. Ill drain the tank and try the Sea Foam.
Ripp6957 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-10-2018, 07:05 AM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 6
Update (late) I figured out the fuel pump was bad. Replaced and working well. I went ahead and drained old fuel first and added Sea Foam to new fuel. The fuel pump was $12 on Amazon! I'm sure liking the affordable replacement parts for this model! Thx again for y'alls help.
Ripp6957 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57