Popping, Misfiring, ???? - Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum
Yamaha Rhino General Discussions General discussions pertaining to the Yamaha Rhino.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 17 (permalink) Old 08-08-2009, 12:33 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Popping, Misfiring, ????

I have an 04 660, and all of a sudden am having a really bad popping sound at about half-full throttle. The rhino sat for a while, and when I went to move it this started happening.....I have replace the fuel filter with an automotive one, and it has an aftermarket fuel pump that seems to be working properly. It does have a black rhino cdi, any ideas????
Thanks!
kkahabka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 08-11-2009, 01:31 PM
Founding Ninja
 
07fj's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: ramona, ca
Posts: 3,156
Quote:
Originally Posted by kkahabka View Post
I have an 04 660, and all of a sudden am having a really bad popping sound at about half-full throttle. The rhino sat for a while, and when I went to move it this started happening.....I have replace the fuel filter with an automotive one, and it has an aftermarket fuel pump that seems to be working properly. It does have a black rhino cdi, any ideas????
Thanks!
you need to clean the carb.



Benchmark Performance 686, 67.6 RWHP
http://www.unleashedutv.com/ 602-246-4011
Rigid Industries 480.655.0100
07fj is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 08-11-2009, 01:51 PM
Founding Ninja
 
goodguys75's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: vegas
Posts: 466
if the carb clean dont help,,,,change out the aftermarket cdi with your stock one and see if it helps..I always carry mine in the glove box, just in case

JUST SAY NO TO C**K SNAPPING

IM RICK JAMES BIOTCH!!!!!

http://www.dumontduneriders.com/imag...ers/468x60.jpg
goodguys75 is offline  
post #4 of 17 (permalink) Old 08-16-2009, 06:35 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Cleaned the carb, COMPLETELY, but no change in running condition, next I will find a stock CDI and try it. Any other ideas???
kkahabka is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 08-16-2009, 06:39 PM
RhinoTalk.net Site Sponsor
 
max powers's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,988
check the boots connecting the carb for leaks, check your exhaust for leaks

VictoryGardenshydro.com
WeedConnect.net,get connected
max powers is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 08-16-2009, 06:48 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Being I just took the carb off to clean it, I did make sure the intake boot to head was on properly, does the rest of the intake assembly have to be on for it to run properly? I do not have the aircleaner assembly on it yet, just wanted to run it first.
Thanks
kkahabka is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 08-16-2009, 06:52 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Also a note, when it is run at full throttle, it seems there is fuel spraying out the front of the carb, like into the aircleaner???
kkahabka is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 08-20-2009, 09:18 AM
1/2 Throttle
 
Knee deep's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Anaheim Hills
Posts: 37
i am having the same problems.. when im pussy foot'en around it runs nice but when i stomp on it or go to climb a hill, it cuts out like is running out of gas... sputtering real bad and cutting out like its choked... both fuel and air filters are clean.. i do have black rhino cdi and after market fuel pump...

also when i turned my key on yesterday the pump was ticking real bad... it sounded like trying to start a car with a dead battery...

any help?


_____________________
06 660 Rhino
So Cal Fab
Elka Shocks
Machined Sheave
Dual Teflon Muzzys
3-8" Vision-X HID's
Vision-X HID Stock Headlight Replacements
PCI Race Radio Pro Package

Last edited by Knee deep; 08-20-2009 at 09:18 AM. Reason: typo
Knee deep is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old 08-20-2009, 09:51 AM
Wide F'n Open
 
Karl's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Glendale, AZ
Posts: 912
Fuel in the air cleaner??? Obviously something is not right with the carb. I would get the carb serviced. If it's a stock carb, and the service shop wants more than $100 to service it... throw it in the trash, someone here should have another stocker laying around they would sell you.



NIIICE!
Karl is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 08-20-2009, 02:52 PM
Wide F'n Open
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 158
Have you checked the spark plug to see if its dirty, could have gotten fouled from sitting and then starting it oil could have gotten into it and fouled it, also check and make sure the spark plug boot is fitting tightly on the plug, had mine come loose on my Grizzly one day and caused a similar problem.
wildbill23c is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
misfiring, miss, popping, sputtering

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58