clutch question - Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum
Yamaha Rhino General Discussions General discussions pertaining to the Yamaha Rhino.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-27-2012, 08:12 PM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
clutch question

I have 05 rhino that has a 686 kit and everytime i hit the brakes or gas hard i hear a clunk in the clutch area. I am wondering if this is normal. I also had the drive belt replaced and the guy had removed the grease from the clutch and never put any back in. I was also wondering if anyone has done this. It seems to me that there should be grease in there. Any info would be great. Thanks
rhinokid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-02-2012, 12:30 AM
1/4 Throttle
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
clutch grease

ifu installed a after market clutch sheave dry means no grease in it. but if its a factory or machined u need grease in the clutch sheave. noise idk unless a weight came out in the clutch sheave & is rolling around or maybe nothing.
brad c is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-02-2012, 09:33 AM
1/4 Throttle
 
texas buggy's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
rhino kid - i agree with [U]brad c[U] about the clutch situation. did you replace the belt at the same time because your belt could be hitting the housing causing it to make the thumping noise if it has any wear in it (you can pull the belt housing cover and check for outter belt wear) replace if need be..... my question to you is did you do your 686 kit yourself or did you pay someone to get that installed. if so can you give me pointers on what my next move is because i am very ready to rebuild my motor and would appreciate the advice...
texas buggy is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 09-04-2012, 03:36 PM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
I bought the rhino used. So I am not completely sure what they did when they did the 686 kit. It is a new belt I just had put on a week ago. So I am not sure what all was done when the the motor was rebuilt.
rhinokid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58