no lowend power - Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum
Yamaha Rhino Performance Discussions Yamaha Rhino performance discussions.
Engine mods, CDI boxes, exhausts, etc.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-29-2011, 12:27 AM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
no lowend power

Hi guys! I'm working on my dads 2006 660 rhino its all stock but its got a big problem when trying to take off you have to give it half throttle to move like the brakes are holding it back but you can take it out of gear and it rolls fine the things i have done to try to help the problem is put a new belt on it the old one was pretty narrow compared to the new one but still takes alot of gas to get it going and its even like this in low range and i went ahead and put new brakes all around i don't know the miles or hours because it don't have a speedo any suggestions on what it could be?? thanks
stevie434 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-30-2011, 03:27 PM
1/2 Throttle
 
Sneaky snake's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: West virginia
Posts: 47
No low end power

It mite be your primary shive and fixed plate, go on hunterworks.com Todd has a lot of videos that tell you how to get more low end and top end. I just put a new shive and rollers in my 700 and made a world of difference in it. You mite want check out his greaseless rollers and fixed plate sliders, stock they put grease in the primary and it will collect a lot of dirt in the grease and won't let the fixed plate move in and out the way it should. If you need help with this PM me your number and I will try to help you with this problem.
Sneaky snake is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-30-2011, 07:19 PM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
thanks Sneaky snake ill look into that!
stevie434 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 09-04-2011, 02:11 PM Thread Starter
1/4 Throttle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
Thanks Sneaky Snake i went to his web site and watched the video on it and went strait to work on it and sure enuff the fixed plate wouldn't move at all and the belt was ridding at the top of the sheave but i got it all tore apart i had 3 rollers on there side and 3 fins the rollers set up against was broke so i got all new parts and put it back together and works great. heck its kinda of fun to drive now that it works rite its been like that since my dad bought it kinda makes me want to get one now!!
stevie434 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-04-2011, 02:43 PM
1/2 Throttle
 
Sneaky snake's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: West virginia
Posts: 47
no low end power

You are welcome, glad i could be of help
Frank aka sneaky snake
Sneaky snake is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Rhino Forums - Yamaha UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57